Friday, 26 April 2024

A Articles

Monday, 19 February 2018 00:06

HORECA 2018

Rate this item
(6 votes)
HORECA 2018 Stella G Photography
Από τον Βασίλη Δάτση,

 
 
Η αυλαία για την HORECA 2018 έπεσε την περασμένη Δευτέρα και μόλις λίγες μέρες μετά ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι ομιλίες, τα γέλια, τα φλας, οι γνώριμοι ήχοι των εργαλείων μαγειρικής και παραγωγής καφέ της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού και μαζικής εστίασης στην Ελλάδα. Μιας έκθεσης παγκοσμίου επιπέδου που για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες, από την Κεντρική Ευρώπη,την Αυστραλία,την Αμερική  έως και τα Χανιά, βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo για το μεγάλο «Πάρτυ». Βραβευμένοι baristi ,chef, roasters και ειδήμονες του κλάδου της καφεστίασης παρουσίασαν και διαγωνίστηκαν σε νέες τάσεις παρασκευής καφέ. Πανελλήνια πρωταθλήματα και αρκετά ενδιαφέρουσες διαδραστικές ομιλίες έλαβαν χώρα πάνω σε διάφορες θεματικές ενότητες από το που προέρχεται ο πράσινος καφές έως το ντύσιμο και τη συμπεριφορά ενός barista. Το κλίμα ήταν επίσης ιδιαίτερα ενδυναμωτικό και υποστηρικτικό για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν περισσότερο επικερδή την επιχείρησή τους εάν επενδύσουν στην χρήση νέων υπερεξελιγμένων μηχανολογικών εξοπλισμών και εκλεπτυσμένων προϊόντων. 
 
DSC 7300
                       Μιχάλης Καραγιάνης Πανελλήνιος Πρωταθλητής Latte Art 2018 (photo credits Stella G Photography)
 
Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ του SCA κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και φέτος ,υπογραμίζοντας το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων .Τα Πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής διοργάνωσης από τον SCA με κάποιες εκπλήξεις στην τελική κατάταξη,αλλά και τη διατήρηση της πρώτης θέσης από τους προκατόχους σε τρεις κατηγορίες.Έτσι λοιπόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μιχάλης Καραγιάννης κέρδισε την πρώτη θέση στο Latte Art ετοιμάζοντας τις γαλατιέρες του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία τον Νοέμβριο,όπως και ο Στάθης Κορέμτας στο Brewers Cup όπου θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι το Νοέμβριο για την αντίστοιχη Παγκόσμια διοργάνωση.Για δεύτερη χρονιά ο Μάνος Μαμάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στο Coffee In Good Spirits που θα μας εκπροσωπήσει το Νοέμβριο στη Βραζιλία .
 
DSC 7359
                              Στέφανος Φούκης ,Τελικός Brewers Cup (photo credits Stella G Photography)
 
Την διαγωνιστική αυλαία έκλεισε το Πρωτάθλημα Barista ,με το Μιχάλη Κατσιαβό να κερδίζει τη πρώτη θέση ύστερα από μία εξαιρετική παρουσίαση.Ο Μιχάλης θα μας εκπροσωπήσει τον Ιούνιο στο Άμστερνταμ.
Τέσσερις ημέρες γεμάτες αρώμα εξειδίκευσης .Επαγγελματίες και επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου....
 
Read 3281 times

Mevgal 319 Χ 750

15940425 1551260128222990 1302382189608933498 n

Newsletter

brewles logo footer

Facebook

Instagram