Tuesday, 23 April 2024

A Articles

Friday, 02 February 2018 23:38

Being a competitor…

Rate this item
(3 votes)
By Brewls Team,

 
Για κάποιους είναι τρόπος ζωής,για κάποιους τρόπος προβολής και για κάποιους άλλους μια διαδρομή γνώσης.Όποιος και αν είναι ο λόγος που αποφασίζει κάποιος να διαγωνιστεί,ένα είναι σίγουρο.Αυτά τα δέκα λεπτά πάνω στη σκηνή είναι ανεκτίμητα.
Τα εθνικά πρωταθλήματα καφέ ,διεξάγονται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και ο νικητής κάθε κατηγορίας εκπροσωπεί την χώρα του στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση.
Με την ραγδαία εξέλιξη της βιομηχανίας του καφέ ,το επίπεδο των διαγωνιζομένων έχει ανέβει κατακόρυφα σε σημέιο που παρουσιάζονται νέα εργαλεία-gadgets και στη συνέχεια γίνονται τάσεις της αγοράς.
Αυτοί που το έχουν επιλέξει σαν τρόπο ζωής ,βρίσκονται κάθε χρόνο στη σκηνή ,κυνηγώντας το τρόπαιο και στην περίπτωση που το κατακτούν , αλλάζουν κατηγορία.Άλλωστε δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς αυτό το μικρόβιο.Υπάρχουν άνθρωποι που προπονούνται για περισσότερο από ένα χρόνο ,με επιμονή και υπομονή υπολογίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.Άνθρωποι που χάνονται από την κοινωνική και προσωπική τους ζωή κάνοντας αυτοσκοπό τη νίκη.
 
11 20130525 SYX7972
 
Οι διαγωνισμοί παρακολουθούνται από το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν την βιομηχανία του καφέ.Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος προβολής για έναν barista,ώστε να γίνει γνωστός στην κοινωνία του καφέ και ίσως να βρίσκει ευκολότερα αλλά και καλύτερη δουλειά.Σε όλους τους χώρους η αναγνωρισιμότητα είναι σπουδαία κινητήριος δύναμη.
Όποιος και αν είναι ο λόγος που δηλώνει κάποιος συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό ,υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς,η γνώση.Για να φτιάξει το πρόγραμμά του κάποιος ,χρειάζεται να κάνει έρευνα και συνεχείς πειραματισμούς είτε για τον καφέ που θα χρησιμοποιήσει,είτε για τον εξοπλισμό,είτε για τους τρόπους παρασκευής.Σε πολύ μικρό διάστημα λοιπόν αναπτύσσει τις δεξιότητές του και εκ-παιδεύεται σε νέα πράγματα,δημιουργούνται ερωτήματα που στην απλή ρουτίνα της δουλειάς μπορεί να μην προέκυπταν ποτέ!
 
22
 
Σε όλο αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνος του!Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν την καθοδήγηση από κάποιον καταξιωμένο  επαγγελματία του χώρου.Ο προπονητής έχει κυρίαρχο ρόλο στην προετοιμασία αυτή,καθώς δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές ,επεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο και διορθώνει ότι χρειάζεται.
Νομίζετε οτί αυτό είναι μόνο??
Ούτε που φαντάζεστε τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την προετοιμασία και τη δεκάλεπτη παρουσίαση.Πόση αγωνία,πόσο άγχος,πόσος θυμός,ποσή χαρά,πόση αγανάκτηση και πόσο ‘give up’ λίγο πριν το τέλος.Πόσο εύκολα μπορούν να στραβώσουν όλα,πώς ένας αστάθμητος παράγοντας μπορεί να καταστρέψει τη ‘στιγμή’ για μια κούπα που γλίστρησε ή μια ζυγαριά που δε λειτούργησε σωστά.Πόσες ώρες πειραματισμού και δοκιμών ώστε να βρεις το μοναδικό τέλειο για σένα που θα σερβίρεις περήφανα στους κριτές σου.Πόσες ώρες μετά τη δουλειά κάνοντας προπονήσεις ξανά και ξανά μέχρι αργά τη νύχτα για είναι άρτιο το πρόγραμμα.
Σε όλο αυτό τον αγώνα και πάλι δεν είναι μόνος του.Υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες,φίλοι οικογένεια και συνεργάτες που με την κατανόηση και την στήριξή τους ενθαρρύνουν την προσπάθειά του.
 
wbc 2017
 
Και φτάνουμε στη μεγάλη μέρα.Την ημέρα που οι διαγωνιζόμενοι δείχνουν ό,τι έχουν κάνει περιμένοντας τη θέση στο όνειρο!Σίγουρα διαγωνισμός χωρίς νικητή δεν υφίσταται.Υπάρχει ο ένας που ξεχώρισε,που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισε.Νικητής όμως είναι ο καθένας απ’αυτούς που τόλμησε,προσπάθησε,έμαθε και αγωνίστηκε!
Όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος της προετοιμασίας,όποιος και αν είναι ο λόγος που δαγωνίζεται,όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα,αυτά τα δέκα λεπτά πάνω στη σκηνή αξίζουν να το κάνεις ξανά και ξανά!...
 
#competitorsecretlife
Read 2791 times

Mevgal 319 Χ 750

15940425 1551260128222990 1302382189608933498 n

Newsletter

brewles logo footer

Facebook

Instagram